Comfort
schoenen

Comfortschoenen

Beginnende voetklachten zijn goed op te lossen door het dragen van het “betere” confectieschoeisel. Juist bij deze kleine voetklachten kan dit een prima oplossing zijn, maar nog beter is het voorkomen van klachten.

Met kwalitatief hoogwaardig schoeisel legt u hiervoor de basis. Bij ons vindt u een ruime collectie kwaliteitschoenen voor dames en heren met of zonder voetproblemen. Bovendien hebben ze een uitneembaar voetbed, zodat ze geschikt zijn voor het dragen van uw eigen steunzool en/of volledig aangepast kunnen worden aan uw voetprobleem.

 

Kom langs in onze winkel voor schoenadvies op maat.
Voor aankoop schoenen is geen afspraak verplicht.

Previous slide
Next slide

Wat zijn goede comfortschoenen?

Stevige hielomsluiting

De contrefort, ofwel hielomsluiting moet stevig zijn. Let erop dat de hiel vanuit de bodem, maar ook zijdelings goed ondersteund wordt.

Vlakke binnenzool

De binnenzool dient vlak te zijn en bij voorkeur voorzien van een uitneembaar voetbed.

Hoge contreforthoogte

De schoen moet bij de hiel hoog genoeg zijn, zodat u er niet uitglipt. Wanneer u steunzolen heeft, is het zeer belangrijk nieuwe schoenen altijd te passen met deze voorziening erin. De hiel wordt namelijk enigszins gelift doordat er materiaal onder de hiel komt te zitten.

Vetersluiting

Een vetersluiting die de wreef goed omsluit heeft de voorkeur. Uw voet wordt hiermee goed op zijn plaats gehouden en er is een gelijkmatige drukverdeling op de wreef. Klittenband kan een goed alternatief zijn. Kies liever niet voor schoenen zonder sluiting (instappers), deze zitten vaak te strak of te los.

Voldoende teenruimte

U dient rekening te houden met minimaal 1 cm extra ruimte vanaf de grote teen. Uw voeten worden namelijk langer tijdens het lopen

Zorg voor passende schoenen

Het model van de schoen moet overeenkomen met de vorm van uw voet; de voorvoet en de tenen mogen niet knel zitten.

Hakhoogte

Neem niet te hoge hakken. Voor dames is de beste hakhoogte tussen de 2 en 3 cm. Voor heren is de beste hakhoogte maximaal 2 cm. Neem het liefst een schoen met een brede hak. Zo voorkomt u doorzwikken.

Een goede cambrering

Het gaat hier om de stevigheid van de schoen tussen de voorvoet en de hak (gelengconstructie). De schoen mag hier niet doorknikken. U kunt dit controleren door de schoen te buigen: als dit heel moeizaam gaat is het goed.

Reuma, diabetes of circulatiestoornissen?

Heeft u reumatische artritis, diabetes mellitus of circulatiestoornissen? Neem dan schoenen zonder naad op het voorblad. Verder dienen deze schoenen van soepel leer te zijn. De hakken en zolen dienen zacht te zijn.

Onze merken

Bekijk hier onze modellen.

Hebt u nog vragen? Bel ons gerust op het nummer: 03/664 20 10

Contact

Openingsuren

© 2021 Alle rechten voorbehouden

Op maat gemaakt door Jambal Byambaa

error: Kopiëren niet mogelijk.