Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen

Iedere voet is uniek. De voetproblemen verschillen dus van persoon tot persoon. Heeft u voetklachten waardoor u geen confectieschoenen uit de winkel meer kunt dragen en een aanpassing aan uw schoenen niet voldoende is? Dan kunt u in overleg met uw arts in aanmerking komen voor orthopedische schoenen.

De meningen zijn verschillend bij het dragen van een orthopedische schoen. Orthopedische schoenen zijn tegenwoordig niet alleen maar functioneel en comfortabel, ze kunnen ook modieus en trendy zijn. Verkrijgbaar in vele leersoorten en kleuren, van klassiek tot modern en voor ieder wat wils. 

Heeft u een ander model in gedachten? Geen probleem, we zoeken samen met u naar de perfecte schoen met de nodige correcties en/of ondersteuningen.

Hoe gaan wij te werk?

Oriëntatiegesprek

Tijdens de eerste afspraak heeft u een oriëntatiegesprek met uw persoonlijke adviseur. Wij luisteren naar de aard van het probleem en naar uw verwachtingen. 

Maatname

Uw voeten worden nauwkeurig opgemeten en gescand. Dit door middel van een 2D, 3D-scan en eventuele gipsafdruk naargelang de graad van de afwijking van uw voeten.

Vervaardigen van leest en supplementen

De voetscans dienen als basis voor het vervaardigen van een individuele leest voor iedere voet. Het supplement die altijd mee verwerkt is in de schoen, is gemaakt met de beste materialen en zorgt voor een optimaal comfort bij het stappen. Dankzij dit systeem kunnen we een perfecte pasvorm garanderen.

Vervaardigen van proefschoenen

Op basis van deze leest en supplementen kunnen we een proefschoen vervaardigen. Deze worden gemaakt van doorzichtig kunststof en/of leder, afhankelijk van de aard van het probleem. 

Passen van proefschoenen

Bij het passen gaan we de stand, ruimte en drukpunten controleren. Afhankelijk van de graad van afwijking gebruiken we verschillende pasvorm methodes. 

Pasfase met modelkeuze

Na deze pasfase kiezen we samen met u een model en kleur. Zo bieden we een grote keuze van leder, kleuren, motieven,… aan voor de perfecte schoen. Zo ontwerp je jouw schoenen volledig zelf.

Afleveren en nazorg

Tijdens het afleveren van uw orthopedische schoenen controleren we nogmaals de pasvorm én de functionaliteit van uw schoenen. We instrueren  u over het inlopen en het dragen van de schoenen. Zo weten we zeker dat u tevreden naar buiten loopt.

Recente creaties

Onze contacten

Hoevensebaan 111-115 , 2950 Kapellen

Openingsuren

Maandag 09:00-12:30 13:30-17:00

Dinsdag 09:00-12:30 13:30-17:00

Woensdag 09:00-12:30 13:30-17:00

Donderdag 09:00-12:30 13:30-18:00

Vrijdag 09:00-12:30 13:30-16:00

Zaterdag Gesloten

Zondag Gesloten

© 2023 Alle rechten voorbehouden

error: Kopiëren niet mogelijk.