SCHOEN
VERZORGING

Schoenverzorging

De schoenborstel is het basiselement bij de schoenverzorging. Het is belangrijk dat de schoenborstel op het bovenmateriaal van de schoen wordt afgestemd, zodat het leer wordt verzorgd en niet extra wordt belast. Een zorgvuldige schoenverzorging begint met het afborstelen van de schoen en eindigt met het uitwrijven.

Bescherming

Bij toenemende duurzaamheid en gebruik van de schoenen kan het leer rimpelig en broos worden, vooral als de schoen vaak in contact komt met vocht.

Door de RAINSTOP-spray wordt het leer aan het oppervlak (buitenzijde van de schoen) waterafstotend  gemaakt. De speciale laag die  vermindert de cohesiekracht van het materiaal, waardoor de cohesiekrachten van het water overheersen en druppels ontstaan – het water parelt dus van het geïmpregneerde leer af. Ondanks de impregnering blijft de luchtdoorlatendheid van het schoenleer behouden. Dit garandeert ook in de winter een aangenaam draaggevoel zonder transpiratie.

Ten slotte geeft RAINSTOP het leder bescherming en voorziet het van belangrijke voedingsstoffen. Met de juiste zorg blijft de schoen als nieuw.

Lederverzorging

Net als onze huid heeft leer regelmatige verzorging nodig om soepel, veerkrachtig en glad te blijven. Dat geldt ook voor onze schoenen. Wie op gezette tijden zijn schoenen behandelt met schoencrème, zorgt voor soepelheid, elasticiteit en bescherming tegen vocht.

Hebt u nog vragen? Bel ons gerust op het nummer: 03/664 20 10

Contact

Openingsuren

© 2021 Alle rechten voorbehouden

Op maat gemaakt door Jambal Byambaa

error: Kopiëren niet mogelijk.